Meer werken, hogere bloeddruk

Uit een enquête gevoerd door de universiteit van Californië blijkt dat hoe meer uren men werkt per week hoe groter de kans op hoge bloeddruk. Vergeleken met menden die tussen 11 en 39 uren per week werken hebben mensen die 40 uren per week werken 14% meer kans om hoge bloeddruk te ontwikkelen. Mensen die 41 tot 50 uren per week werken rapporteren 17% meer gevallen van hoge bloeddruk. En zij die 51 of meer uren per week werken maken 29% meer kans op hart- en vaatziekten. Ongeveer een derde van de mensen weet van zichzelf niet dat ze hoge bloeddruk hebben dus de percentages zullen ongetwijfeld nog hoger liggen. Mensen onderschatten duidelijk de risico’s van veel uren werken. Vele factoren beïnvloeden de bloeddruk van een persoon, ook het type van job dat de persoon uitoefent. Jobs die veel stress met zich mee brengen zorgen voor een hogere bloeddruk. Maar vooral het effect van vele uren wordt onderschat. Vele uren werken laat weinig uren over voor ontspanning, tijdens ontspanning herstelt ons lichaam van het werken. Meer uren werken betekent ook vaak meer drinken, meer roken en meer fastfood, allemaal zaken die gelinkt worden aan hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Naast een goede job is goede ontspanning dus ook nodig om gezond door het leven te kunnen gaan.

Dit bericht is gepost op 20 september 2006 om 11:44 pm uur en is geplaatst in Bloeddruk, hart- en vaatziekten.

Andere interessante artikels: Slecht of onvoldoende slapen slecht voor gezondheid
Dieet kan alzheimer voorkomen