Wandelen om je bloeddruk te verlagen

Dat wandelen goed is voor de gezondheid wisten we al maar een recent onderzoek door wetenschappers van de universiteit in Indiana toont aan dat enkele korte wandelingen per dag van een tiental minuten meer effect hebben op onze gezondheid dan 1 lange wandeling. De onderzoekers vergeleken het effect van 4 wandelingen van 10 minuten elk met het effect van 1 lange wandeling van 40 minuten bij mensen met hoge bloeddruk. Uit de resultaten bleek dat zowel de korte wandelingen als de lange wandeling de bloeddruk evenveel verlaagden, het verschil zit volgens de onderzoekers in de duur van het gunstige effect. Waar de lange wandeling zorgde voor een daling van de bloeddruk van 7 uur zorgde de 4 korte wandelingen voor een effect van 11 uur. Dit is goed nieuws voor mensen die de tijd of energie niet hebben om een lange wandeling te maken, enkele korte wandelingen per dag zijn beter voor de gezondheid.

Dit bericht is gepost op 19 september 2006 om 10:37 pm uur en is geplaatst in Bloeddruk, sporten en gezondheid.

Andere interessante artikels: Stijve kuiten tijdens het lopen, hoe voorkomen?
Slecht of onvoldoende slapen slecht voor gezondheid