Thee houdt Japanners gezond

Uit recent onderzoek blijkt dat thee, meerbepaald groene thee goed is voor de gezondheid. De resultaten beperkten zich enkel tot groene thee omdat deze thee talrijke polyfenolen bevat. Japanse wetenschappers concluderen dit uit een studie op meer dan 30.000 mensen tussen 40 en 80 jaar die in het noordoosten van Japan leven. In het noodoosten van Japan wordt er veel groene thee gedronken. Tachtig procent van de bevolking zou thee drinken. Het onderzoek toonde aan dat stevige thee drinkers, mensen die meer dan 5 koppen thee drinken zestien procent minder kans maakten om te sterven tijdens de onderzoeksperiode. Het drinken van die groene thee zou effect hebben op alle doodsoorzaken met uitzondering van kanker.

Op naar de winkel en groene thee kopen dan maar!

Dit bericht is gepost op 14 september 2006 om 8:45 pm uur en is geplaatst in gezonde voeding.

Andere interessante artikels: Nieuw medicijn vermindert MS symptomen.
Stijve kuiten tijdens het lopen, hoe voorkomen?