Stijve kuiten tijdens het lopen, hoe voorkomen?

Sinds korte tijd ben ik terug aan het joggen om de conditie wat op te krikken en ondervind al na enkele minuten lopen op een harde ondergrond last laag in m’n kuiten. Ik heb al gemerkt dat wanneer ik op een Finse piste ga lopen dit probleem zich bijna of helemaal niet voordoet. Na enkele artikels te hebben gelezen kom ik tot de volgende conclusies:

  1. Ik heb waarschijnlijk slechte loopschoenen.
  2. M’n kuitspier kan verkort zijn.

De oplossing voor mij zou dus moeten zijn: Nieuwe, goede loopschoenen kopen en mijn kuiten goed rekken of stretchen. Hopelijk gaat het snel beter want dwars door hasselt komt snel dichterbij.

Dit bericht is gepost op 14 september 2006 om 9:07 pm uur en is geplaatst in spieren en gewrichten, lopen.

Andere interessante artikels: Thee houdt Japanners gezond
Wandelen om je bloeddruk te verlagen